Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυστήριο με το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν το δίνουν στα ΜΜΕ - Τι συνέβη;

Μυστήριο με το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν το δίνουν στα ΜΜΕ - Τι συνέβη;
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο κτήμα της στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου. Αν είχε πεθάνει στην Αγγλία, δε θα χρειαζόταν να εκδοθεί επίσημη αιτία θανάτου, καθώς ο νόμος περί καταγραφής του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.
Μετά την επίσημη κηδεία της στις 19 Σεπτεμβρίου, η βασιλική οικογένεια εισήλθε σε επίσημη περίοδο πένθους, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.
Μετά το θρήνο εκατομμυρίων Βρετανών για την πολυαγαπημένη τους μονάρχη, προκύπτουν πλέον δύο ερωτήματα:
Από τι και τι ώρα πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ; Και τι συμβαίνει με το πιστοποιητικό θανάτου της;.

Δεν δίνουν στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό 

Τα βρετανικά μέσα, φυσικά, αιτήθηκαν να λάβουν αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου της Ελισάβετ, με τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, να λέγεται ότι εμποδίζουν τις προσπάθειές τους – παρά το γεγονός πως πρόκειται για δημόσιο αρχείο.
Το συγκεκριμένο έγγραφο θα αποκάλυπτε διάφορες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της αιτίας θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητας καθώς και του τόπου και του χρόνου που πέθανε. Όμως, παρά την προσπάθεια της Daily Mail και άλλων μέσων ενημέρωσης να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες από το Εθνικό Αρχείο της Σκωτίας (NRS), ο δημόσιος φορέας φέρεται να έχει εμποδίσει το προσωπικό του να παράσχει οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου.
Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λεβίν υποστήριξε πως με την απόκρυψη των πληροφοριών, τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας και η κυβέρνηση της Σκωτίας φαίνεται να παραβιάζουν το νόμο.

Τι ισχύει σύμφωνα με τον νόμο 

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο κτήμα της στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου. Αν είχε πεθάνει στην Αγγλία, δε θα χρειαζόταν να εκδοθεί επίσημη αιτία θανάτου, καθώς ο νόμος περί καταγραφής του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες.
Καθώς όμως πέθανε στη Σκωτία, σύμφωνα με το νόμο του 1965 για την καταγραφή γεννήσεων, θανάτων και γάμων, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγράφονται εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου σε ληξίαρχο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης