Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών – Ιδανικός ο εμβολιασμός για γρίπη τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου

Παγώνη: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών – Ιδανικός ο εμβολιασμός για γρίπη τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου
"Η γρίπη είναι σε έξαρση από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το Μαρτίου, κάτι που κάνει ιδανικό για εμβολιασμό το διάστημα τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου", σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιου και των νοσηλειών, ενώ για τους αιφνίδιους θανάτους πρέπει να γίνει έρευνα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών, με διάφορα υποκείμενα νοσήματα, που πρέπει να ομαδοποιηθούν», γιατί λόγω της πανδημίας και των εμβολίων «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει έρευνα ώστε να δοθούν απαντήσεις και να εφησυχάσει ο κόσμος, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα Παγώνη.

Για γρίπη και εμβολιασμό

Αναφερόμενη στη γρίπη, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε έξαρση από το καλοκαίρι και σημειώθηκαν πολλά κρούσματα.
Η κα Παγώνη εξήγησε ότι φέτος τον χειμώνα το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν μάσκες, κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους.
Όπως είπε, η γρίπη είναι σε έξαρση από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το Μαρτίου, κάτι που κάνει ιδανικό για εμβολιασμό το διάστημα τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τέλος, η κα Παγώνη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή μέχρι τα τέλη του 2022, τόνισε ότι «πρέπει πια να επιστρέψουν στις δουλειές τους» και γι ’αυτό «πιέζουν πολύ καιρό».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, προ ημερών δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και να λάβει εντός του μήνα αποφάσεις.
όπως αναφέρθηκε δια στόματος του Θ. Πλεύρη, «ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης