Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση 12χρονης: Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων στον 53χρονο

Υπόθεση 12χρονης: Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων στον 53χρονο
Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου
Σχετικά Άρθρα

Μία ακόμη κακουργηματική κατηγορία προστίθεται σε αυτές που βαρύνουν τον 53χρονο καταστηματάρχη για την υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.
Πλέον, ο 53χρονος είναι κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων, ενώ του ασκήθηκε δίωξη και για παράνομη οπλοκατοχή.
Η νέα κατηγορία σε βάρος του απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα, μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία.
Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 12/10, ο 53χρονος και σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ' επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου. Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Σήμερα η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου - Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης και άλλα αδικήματα.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιήσει αυτούς που βίασαν το κοριτσάκι έναντι 50 έως 100 ευρώ ο καθένας, εστιάζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 53χρονου και στο διαδίκτυο, όπου ο 53χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδόφιλους, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πάνω από 200 ήθελαν να «συναντήσουν» την ανήλικη.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει θέσει στο μικροσκόπιο και τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου, ώστε να αντλήσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης