Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Είσαι ανεμβολίαστος; - Διάβασε την νέα μελέτη για το εμβόλιο της Moderna και θα… παραμείνεις ανεμβολίαστος

Είσαι ανεμβολίαστος; - Διάβασε την νέα μελέτη για το εμβόλιο της Moderna και θα… παραμείνεις ανεμβολίαστος
Αρνητική αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι ένα εμβολιασμένο άτομο είναι πιο πιθανό να προσβληθεί από Covid 19… παρά ένα μη εμβολιασμένο άτομο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Covid 19 της Moderna κατά της μόλυνσης γίνεται αρνητική με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την… Moderna…
Η αποτελεσματικότητα τριών εμβολιασμών - μιας πρωτογενούς σειράς και μιας αναμνηστικής - κατά της λοίμωξης παρέμεινε πάνω από 50% μετά από 150 ημέρες έναντι του BA.1, μιας υποπαραλλαγής της παραλλαγής του ιού Omicron, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ωστόσο, έναντι πιο πρόσφατων στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του επί του παρόντος κυρίαρχου BA.5, η αποτελεσματικότητα έγινε αρνητική.
Σε σύγκριση με τα BA.2, BA.4 και BA.5, η αποτελεσματικότητα έγινε αρνητική μετά από 150 ημέρες και έναντι του BA.1.12.1, η αποτελεσματικότητα έγινε αρνητική μετά από 91 ημέρες.

Αρνητική αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι ένα εμβολιασμένο άτομο είναι πιο πιθανό να προσβληθεί από Covid 19… παρά ένα μη εμβολιασμένο άτομο.

Οι ερευνητές της Moderna και της Kaiser Permanente, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα που έλαβαν τρεις δόσεις Moderna ήταν πιο πιθανό να μολυνθούν σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν μόνο δύο δόσεις.

Οι ερευνητές είπαν ότι προσπάθησαν να μειώσουν την πιθανή μεροληψία λαμβάνοντας μέτρα όπως η προσαρμογή για συννοσηρότητες, αλλά παραμένουν ασάφειες.

Είπαν ότι ορισμένες από τις εκτιμήσεις αρνητικής αποτελεσματικότητας «θα μπορούσαν να οφείλονται στο είδος των κινδύνων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων όταν η προστασία από τα αντισώματα ελαχιστοποιείται».

Ο Hung Fu Tseng, ερευνητής του Kaiser Permanente Southern California και συγγραφέας της μελέτης, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκτιμήσεις αρνητικής αποτελεσματικότητας.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο medRxiv.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Kaiser Permanente Νότια Καλιφόρνια, η οποία παρέχει υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση σε εκατομμύρια μέλη.

Ενώ οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το εμβόλιο προστατεύει έναντι σοβαρών ασθενειών, δεν διαχώρισαν τις εκτιμήσεις αποτελεσματικότητας με βάση τον χρόνο από τον εμβολιασμό.

Μια σειρά από άλλες μελέτες και αναλύσεις διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του COVID-19 γίνεται αρνητική με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που υπολόγισε ότι η προστασία για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έγινε αρνητική μετά από 18 ή 20 εβδομάδες και μια ανάλυση δεδομένων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπολόγισε ότι η αρνητική αποτελεσματικότητα σημειώθηκε έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Σουηδοί ερευνητές τον Σεπτέμβριο 2022 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα έγινε αρνητική μέσα σε διάστημα μηνών.
Μετά από κάποιες εβδομάδες τα εμβολιασμένα άτομα παρουσίασαν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τα μη εμβολιασμένα», ανέφεραν οι Σουηδοί επιστήμονες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης