Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Μπλόκο σε φορτίο με στρατιωτικά οχήματα για τη Λιβύη - Βρίσκεται στον Αλμυρό Βόλου

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Μπλόκο σε φορτίο με στρατιωτικά οχήματα για τη Λιβύη -  Βρίσκεται στον Αλμυρό Βόλου
Τα μέλη της Επιχείρησης «Ειρήνη» ανακάλυψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που πιθανότατα παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λίβυη και προχώρησαν στην κατάσχεσή τους

Μπλόκο σε φορτίο με μετασκευασμένα οχήματα που προορίζονταν για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ειρήνη» καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη χώρα που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που κατάσχεται φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αριθμό 2292 που ελήφθη το 2016».
Τα στρατιωτικά οχήματα εντοπίστηκαν στο φορτηγό πλοίο MV MEERDIJK ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της Λιβύης από στρατιωτικό πλοίο που μετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη».
«Μετά από αίτημα της Επιχείρησης Irini και βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ η Ολλανδία υπό τη σημαία της οποίας ταξίδευε το πλοίο έδωσε την συναίνεσή της, χωρίς καθυστέρηση, για τον έλεγχο και στις 11 Οκτωβρίου μια ομάδα επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διακριβώσει τη φύση αυτών των οχημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα μέλη της Επιχείρησης «Ειρήνη» ανακάλυψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που πιθανότατα παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λίβυη και προχώρησαν στην κατάσχεσή τους.
Παράλληλα δόθηκε εντολή το πλοίο να αλλάξει πορεία και να μεταφερθεί σε ευρωπαϊκό λιμάνι όπου ξεφορτώθηκαν τα οχήματα για περαιτέρω έλεγχο με την ιστοσελίδα Marinetraffic.com να δείχνει ότι το εν λόγω πλοίο βρίσκεται στον Αλμυρό Βόλου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης