Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις στα μέσα μεταφοράς
Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί, σε ισχύ δρακόντεια μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς θα ισχύσουν σήμερα 17/11 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών.
Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Αλλαγές στις συγκοινωνίες

Λόγω της πορείας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.
Συγκεκριμένα, θα αλλάξουν τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30.
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Απροσπέλαστο το κέντρο

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κατά τις απογευματινές ώρες. Σημειώνεται πως διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στην Πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Συντάγματος, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, εκτιμάται πάνω από 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμοι να επέμβουν εάν χρειαστεί.
Σε «κλοιό» θα βρίσκονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες αλλά και η πλατεία Εξαρχείων.
Θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι πριν την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν πολεμοφόδια, ενώ εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν δοθεί σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης