Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έξωση στη χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού - Έσπασε την πόρτα η αστυνομία - Σφοδρές αντιδράσεις

Έξωση στη χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού  - Έσπασε την πόρτα η αστυνομία - Σφοδρές αντιδράσεις
Η χαμηλοσυνταξιούχος έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονική δημοπρασία
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισβολή των αστυνομικων δυνάμεων στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννης Κολοβού στου Ζωγράφου, προκειμένου να εκτελεστεί η διαδικασία της έξωσης.
Η χαμηλοσυνταξιούχος έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονική δημοπρασία τον Μάρτιο του 2022, για χρέος ύψους 15.000 ευρώ που αφορούσε πιστωτικές κάρτες στην Εθνική Τράπεζα.
Όπως κατήγγειλε η ίδια στο OPEN,  αστυνομικές δυνάμεις και δικαστικός επιμελητής άνοιξαν την πόρτα με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι και μάλιστα - σύμφωνα με την ίδια- ο δικαστικός κλητήρας τη χτύπησε στο χέρι.
Στο σημείο έσπευσαν γείτονες, αλλά και βουλευτές, μεταξύ των οποίων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Επί ποδός, από το πρωί, είναι μαζικοί φορείς της περιοχής.
Σε συγκέντρωση στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου καλεί το ΠΑΜΕ.

Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ): Ο τρόπος εκτέλεσης μίας άδικης απόφασης παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», υπογραμμίζει, σε δήλωσή της για την έξωση στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.
«Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των "Πάτσηδων", την εποχή που τα "κοράκια" έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μιας άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη και καταλήγει:
«Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): «Μία κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη χρωστούν 12 εκατ., αφήνει πολίτη να χάσει το σπίτι του για 15.000 ευρώ»

Για μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, την ίδια στιγμή που αφήνει έναν πολίτη να χάσει το σπίτι του για χρέος 15.000 ευρώ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «DION TV».
«Σήμερα το πρωί ΕΚΑΜ και αστυνομία μπήκαν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», σημείωσε.
«Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό κάνει και ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ): Αγριότητα και ξεσπίτωμα σε βάρος χαμηλοσυνταξιούχου

«Έξωση κατοικίας σε χαμηλοσυνταξιούχο, αυτό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευάλωττες ομάδες που τους δίνει 250 Euro για να περάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά τους παίρνει το σπίτι και τους βγάζει απέξω. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη αλλά φαίνεται θα είναι σε κάποιο κανάλι, κάναμε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη γι' αυτή την αγριότητα που είδαμε εδώ, που έσπασαν την πόρτα» δήλωσε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα όπου σήμερα το πρωί δικαστικός επιμελητής με συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την πόρτα για να πετάξουν έξω τη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.
 «Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος θα έπρεπε να έχει μια άλλη στάση απέναντι σε μια αδικία που γίνεται σε μια χαμηλοσυνταξιούχο, έρχεται εδώ και με ένα άτεγκτο και άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μια άδικη απόφαση ενός άδικου νόμου για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι που ζει εδώ και χρόνια για ένα ποσό που χρωστάει στην τράπεζα επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει γιατί η σύνταξή της είναι μικρή, γιατί έτυχε να πάρει σύνταξη πρόωρα επειδή είχε πρόβλημα και έπρεπε να φύγει και σήμερα αντιμετωπίζεται από αυτό το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή, είναι αίσχος» κατέληξε στη δήλωσή του ο Χ. Κατσώτης.

ΜέΡΑ25: Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων

"Το σπάσιμο της πόρτας σου ξημερώματα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στο σπίτι σου. Το να σε πετάνε με τη βία έξω απ' το σπίτι σου μη αφήνοντάς σε να πάρεις ούτε τα προσωπικά σου αντικείμενα, με την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικού σεκιούριτι των κερδοσκοπικών funds", αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.
"Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds.  Σήμερα συνέβη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού. Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη του ΜέΡΑ25 και ο βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης. Δεν μπορεί, όμως, η μοίρα των ανθρώπων να επαφίεται στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων", σημειώνει, επισημαίνοντας πως "το ΜέΡΑ25 από το 2019 θέτει μετ' επιτάσεως το ζήτημα των κόκκινων δανείων προτείνοντας την δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης με έναν μηχανισμό που θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου και καταγγέλλοντας τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο έναντι όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, όσο και της ΝΔ που θέσπισε τον "Ηρακλή" με 23 δισ. εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου".
"Απέναντι σε αυτή την πολιτική, την οποία υπηρετεί σήμερα με τον πιο βάρβαρο τρόπο η Μητσοτάκης Α.Ε. για χάρη της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας, μια πολιτική που υπαγορεύτηκε από την τρόικα, αλλά σήμερα που υποτίθεται πως βγήκαμε από τα μνημόνια και την ενισχυμένη εποπτεία -όπως διατείνεται το μνημονιακό τόξο- δεν αναιρείται, με πάνοπλους αστυνομικούς να καλούνται να παίξουν τον ρόλο των ιδιωτικών σεκιούριτι των αρπακτικών, πρέπει να δημιουργήσουμε το κοινωνικό εκείνο τείχος που θα την αποτρέψει", καταλήγει το ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης