Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι υγειονομικοί στρατιωτικοί ζητούν αναδρομική καταβολή των παρακρατηθέντων μισθών - To ΣτΕ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Οι υγειονομικοί στρατιωτικοί ζητούν αναδρομική καταβολή των παρακρατηθέντων μισθών - To ΣτΕ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
H Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ζητά την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως
Σχετικά Άρθρα

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς.
Ειδικότερα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΕΣ ζητά την άμεση αποκατάσταση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στρατιωτικών καθώς και την αναδρομική καταβολή των παρακρατηθέντων μισθών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσε της ΠΟΕΣ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση περίληψης της πρόσφατης απόφασης (υπ' αριθμ. 2332/2022) του Συμβουλίου της Επικρατείας (Γ΄ 7μ.), «σύμφωνα με την οποίαν η παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας έως 31/12/2022 κρίθηκε αντισυνταγματικό λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου, γεγονός που συμπαρασύρει το απάνθρωπο μέτρο της αναστολής καθηκόντων».
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής «σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρούμε αυτονόητο ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων των στρατιωτικών θα αρθεί άμεσα και οι εν λόγω συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Συναφώς τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως», καταλήγει η ανακοινωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης