Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας για Εύβοια: Η περιοχή δεν έχει σεισμικό δυναμικό για να δώσει δόνηση 6 βαθμών – Να δούμε μέτρα

Λέκκας για Εύβοια: Η περιοχή δεν έχει σεισμικό δυναμικό για να δώσει δόνηση 6 βαθμών – Να δούμε μέτρα
«Tο θετικό σε αυτή την περιοχή είναι ότι το υπόβαθρο που καταγράφει, είναι βραχώδεις κυματισμοί, είναι οι πλάκες της Καρύστου, είναι τα μάρμαρα, που δεν ενισχύουν την σεισμική δραστηριότητα και οι εντάσεις», σύμφωνα με τον Ευ. Λέκκα
Σχετικά Άρθρα

«Η περιοχή δεν έχει σεισμικό δυναμικό για να δώσει σεισμό της τάξεως των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν έχει σχέση με άλλους σεισμούς στον ελληνικό χώρο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι τελείως διαφορετικό γεγονός ο σεισμός στην Κεφαλονιά και δεν πρέπει να συνδέεται με την Εύβοια.
Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο mega για την περιοχή στην κοινότητα Ζαράκων στην Εύβοια, που αποτελεί το επίκεντρο όλων των σεισμικών δονήσεων και εξακολουθεί να δίνει μετασεισμούς, εξήγησε ότι «κάθε δραστηριότητα αναλύεται για να δούμε την μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή. Στην ξηρά δεν είναι εμφανείς κάποιες ρηξιγενείς ζώνες οι οποίες, να μας προβληματίζουν ότι μπορεί να έχουμε μία σεισμική δραστηριότητα και από εκεί. Όλη αυτή η δραστηριότητα δεν έχει προκαλέσει κάτι το αξιόλογο στην περιοχή».
Κατά τον ίδιο, «το θετικό σε αυτή την περιοχή είναι ότι το υπόβαθρο που καταγράφει, είναι βραχώδεις κυματισμοί, είναι οι πλάκες της Καρύστου, είναι τα μάρμαρα, που δεν ενισχύουν την σεισμική δραστηριότητα και οι εντάσεις».

Άγνωστο ρήγμα

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «πρόκειται για ένα άγνωστο τυφλό ρήγμα που δεν βγαίνει στην επιφάνεια. Στον θαλάσσιο χώρο έχουμε ρήγματα που δικαιολογούν τις σεισμικές δραστηριότητες. Το φαινόμενο του σεισμού είναι ένα περίπλοκο φαινόμενο, το οποίο δεν βλέπουμε και προσπαθούμε να παρατηρήσουμε μέσω οργάνων. Είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί ή να καταγραφούν οι διαδικασίες πριν τον σεισμό. Δεν έχουμε τη δυνατότητα που έχουμε σε άλλα φυσικά φαινόμενα».

Να δούμε μέτρα για την περίπτωση νέου μεγαλύτερου σεισμού

Μίλησε για προβληματισμό που υπάρχει με την έννοια ότι «πρέπει να επιτηρήσουμε αυστηρά την περιοχή, πρέπει να δούμε κάποια μέτρα που θα εφαρμοστούν για να μην υπάρχουν επιπτώσεις εάν εκδηλωθεί και ένας νέος μεγαλύτερος σεισμός».
Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον περιφερειάρχη και με τους Δήμους της περιοχής. Είμαστε και σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης