Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το αεροσκάφος Cessna του επιχειρηματία Ντίλιαν φέρεται να μεταφέρει το κακόβουλο λογισμικό Predator - Φωτογραφίες

Το αεροσκάφος Cessna του επιχειρηματία Ντίλιαν φέρεται να μεταφέρει το κακόβουλο λογισμικό Predator - Φωτογραφίες
Στην έρευνα υποστηρίζεται ότι το predator έφθασε στην Ελλάδα το 2019, όταν ο Ντίλιαν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σύλληψή από τις κυπριακές αρχές και «επιθυμούσε διακαώς μια νέα εταιρική στέγη»

Ένα 8θέσιο Cessna, φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις του ισραηλινού επιχειρηματία Ντίλιαν- του δημιουργού και διακινητή του λογισμικού Predator -και στη μεταφορά του ανά τον κόσμο. Και όπως υποστηρίζουν ανεξάρτητα ερευνητικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο αεροσκάφος φαίνεται να έχει έρθει και στην Ελλάδα, σε χρόνο που συνδυάζεται με την αρχή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με ερευνητικά Μέσα όπως το ελληνικό inside story, τον δημοσιογραφικό οργανισμό Lighthouse Reports και την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, που γράφουν ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος έφθασε στην Αθήνα την επομένη της έναρξης του σκανδάλου "που θα κατέστρεφε ολόκληρη την πολιτική ελίτ της Ελλάδας, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της και μια χούφτα άλλων επωνύμων".
Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που κατεστράφη δεν γίνεται σαφές.
Μάλιστα, τα αρχεία πτήσεων δείχνουν- αναφέρει το ρεπορτάζ- ότι το Cessna εκτελούσε τακτικά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας, Λάρνακας και πελατών στη Μέση Ανατολή και αλλού.
705c469534d045c383769f6e500b5409_1.jpg
Τη φωτογραφία του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της Λάρνακας δημοσιεύει το inside story.
Το αεροσκάφος της Intellexa του Predator, αποκαλύφθηκε από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε μηχανικός της Intellexa, μια selfie που τον έδειχνε πάνω σε ένα αεροσκάφος με το εσωτερικό του από γκρι δέρμα και μαόνι, "που άφησε αρκετά ψηφιακά ίχνη ώστε να απομονωθεί και να ταυτοποιηθεί το αεροπλάνο".
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα "μέσα από τον εντοπισμό των κινήσεων του Cessna τους τελευταίους μήνες, καθώς διέσχιζε την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, διαφαίνεται το περίγραμμα ενός διεθνούς σκανδάλου που αποσταθεροποιεί τις χώρες στις οποίες προσγειώνεται.
Στην έρευνα υποστηρίζεται ότι το predator έφθασε στην Ελλάδα το 2019, όταν ο Ντίλιαν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σύλληψή από τις κυπριακές αρχές και «επιθυμούσε διακαώς μια νέα εταιρική στέγη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης