Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημοψήφισμα στην Κοζάνη: Οι κάτοικοι της Ακρινής αποφασίζουν για το... μέλλον του χωριού τους

Δημοψήφισμα στην Κοζάνη: Οι κάτοικοι της Ακρινής αποφασίζουν για το... μέλλον του χωριού τους
Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, οι χώροι έχουν ετοιμαστεί, το υλικό βρίσκεται στην θέση του, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν οριστεί για το δημοψήφισμα και αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής, από την Ακρινή Κοζάνης για την απόφαση που θα λάβουν οι κάτοικοι
Σε δυο εκλογικά τμήματα στο Πολύκεντρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης και σε δυο κάλπες που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο καλούνται οι 1.394 κάτοικοι να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 .
Τι καλούνται να αποφασίσουν με την ψήφο τους;
Εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το ενναλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού.
Όπως άλλωστε είχαν συζητήσει και κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης που είχε γίνει.

Κάλεσμα σε ψήφο

Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, οι χώροι έχουν ετοιμαστεί, το υλικό βρίσκεται στην θέση του, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν οριστεί για το δημοψήφισμα και αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ στο δημοψήφισμα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαδικτυακή -εξ αποστάσεως- ψηφοφορία και θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντζίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους, μέσα από την δημοκρατική διαδικασία και τις δυνατότητας που τους δίνεται μέσω της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλεί όλους τους κατοίκους της Ακρινής και ο δήμος Κοζάνης με ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης