Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Να εμβολιαστούν για τη γρίπη εκείνοι που κινδυνεύουν - Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι

Βασιλακόπουλος: Να εμβολιαστούν για τη γρίπη εκείνοι που κινδυνεύουν - Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι

"Μέχρι να βρεθεί άλλη λύση μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε συχνά. Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

 "Θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη κυρίως εκείνοι που κινδυνεύουν, όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα", τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ.Βασιλακόπουλος, εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό.
«Επειδή για δύο χρόνια είχαμε τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μέτρα αποφυγής συνωστισμού και μάσκες, οπότε ο κόσμος δεν αρρώστησε. Από το μόνο που αρρώσταινε ήταν ο κορωνοϊός, τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα από τον αέρα νοσήματα, όπως οι ιώσεις και η γρίπη, δεν υπήρχαν, άρα ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία για αυτά και είναι πιο εύκολο τώρα που κυκλοφορούμε να κολλήσουμε από αυτά», δήλωσε μιλώντας στο mega ο κ. Βασιλακόπουλος.
Κατά τον ίδιο, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τη γρίπη, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη.

Περί εμβολιασμών κατά του κορωνοιού

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς , σημείωσε πως «θα πρέπει αν δεχόμαστε την επιστημονική πραγματικότητα είτε μας αρέσει, είτε όχι. Όποιος νόσησε και έχουν περάσει τρεις μήνες πρέπει να κάνει την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου. Μέχρι να βρεθεί άλλη λύση μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε συχνά. Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι».

Για την επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών

Αναφερόμενος στην επιστροφή από το νέο έτος των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως «ένας γιατρός που έχει τόσο λανθασμένη κρίση, τόσο επηρεασμένη από δοξασίες, που δεν μπορεί να αναλύσει σωστά τα δεδομένα από τον κορωνοϊό και να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν μας εγγυάται ότι θα αναλύσει σωστά τα δεδομένα σε άλλα ζητήματα, όπως το έμφραγμα και τον καρκίνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης