Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια, προσαγωγές και τραυματισμοί αστυνομικών - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια, προσαγωγές και τραυματισμοί αστυνομικών -  Ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη
Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
Σχετικά Άρθρα
Επεισόδια και προσαγωγές ατόμων - 19 στην Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη- , έγιναν στη χθεσινή (6/12) 14η επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, για την οποία έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί.
Στην Αθήνα, από τις 19 προσαγωγές, οι 6 πριν ξεκινήσει η πορεία και οι 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η κινητοποίησή της είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δυο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν.
Με επέμβαση της ομάδας ΟΠΚΕ, απομακρύνθηκαν οι νεαροί και απεγκλωβίστηκαν οι αστυνομικοί.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 16 προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Γρηγορόπουλου, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης