Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο καταδικασμένος για τον θάνατό του μεσίτης

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο καταδικασμένος για τον θάνατό του μεσίτης
Παρά την καταδίκη του ο μεσίτης αποφυλακίστηκε μόλις δύο μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους, σήμερα  έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο 
Ελεύθερος θα παραμείνει μέχρι την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για «πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης».
Παρά την καταδίκη του ο μεσίτης αποφυλακίστηκε μόλις δύο μήνες αργότερα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Ωστόσο, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».
Το ζήτημα επρόκειτο σήμερα να κριθεί από το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αλλά ο κατηγορούμενος (που ήταν παρών) επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή, την οποία έλαβε για τις 25 Ιανουαρίου 2023.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι εκτός φυλακής κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Παρούσα σήμερα στον Άρειο Πάγο ήταν η οικογένεια του θύματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος επίσης έλαβε την ίδια ποινή αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον λόγω ηλικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης