Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα στοιχεία για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Νέα στοιχεία για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου
Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία
Σχετικά Άρθρα
Νέα στοιχεία προέκυψαν στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου στην περιοχή του πυροβολισμού.
Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.
Επισημαίνεται ότι το πρωί της Τετάρτης (7/12/2022), οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Λ. Οικονόμου: Κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία για το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο

«Η Ελληνική Αστυνομία, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, κίνησε άμεσα και σε πλήρη σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, την προανακριτική και πειθαρχική διαδικασία για το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά», τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Λ. Οικονόμου, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε.
Αφού ευχήθηκε στους γονείς του τραυματία 16χρονου Ρομά και να είναι ταχεία η ανάρρωση και να μπορέσει πραγματικά να κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη ζωής την οποία δίνει, ανέφερε πως «σε κάθε περίπτωση είναι ένα τραγικό περιστατικό».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργού του κ. Θεοδωρικάκου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κινήθηκε άμεσα η όλη προανακριτική διαδικασία υπό την άμεση εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής. Οι αυτοψίες έγιναν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και επίσης οι πειθαρχικές διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έχουν ασκηθεί από πλευράς εισαγγελικής Αρχής κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απολογείται τη Παρασκευή».
Κατά συνέπεια, όπως είπε, «από πλευράς πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κινηθήκαμε άμεσα, έτσι όπως επιβάλει ο δικαιϊκός μας πολιτισμός, δίχως λαϊκισμούς και θα έλεγα παρά τον ευτελισμό στον πολιτικό λόγο που επιχειρείται από ορισμένους».
Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ έχει πλαίσιο και κανονισμούς δράσης, εκπαιδεύει συνεχώς τους αστυνομικούς γύρω από τις καταδιώξεις και τη χρήση όπλων και σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παρεκτροπή επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Μάλιστα ο Υφυπουργός επισήμανε πως το πρωτόκολλο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επικαιροποιηθεί ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές από αστυνομίες άλλων κρατών.
Ως προς τη χρήση των όπλων, όπως ανέφερε, «έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Κατά συνέπεια, ας πούμε ότι σαφώς υπάρχει πλαίσιο, διδάσκεται καθημερινά, οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής, εκπαιδεύονται συνεχώς και περνούν και συντηρητικές εκπαιδεύσεις. Θα πρέπει όμως από την άλλη πλευρά να καταλάβουμε ότι ο αστυνομικός, σε κλάσματα δευτερολέπτου και υπό πολύ μεγάλη ένταση που δημιουργείται πάνω σε ένα πλαίσιο καταδίωξης, καλείται να ενεργήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης