Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κούγιας: Αναλαμβάνω την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Κούγιας: Αναλαμβάνω την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη
Ο γνωστός ποινοκολόγος, μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε τον αστυνομικό "φτωχό, εξαιρετικό και καλοκάγαθο"
(UPD) Την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, που κατηγορείται για τον πυροβολισμό και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε οι ίδιος γνωστό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Σε αυτήν, αναφέρει:

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.
Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το BN: 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, άφησε ο Αλέξης Κούγιας.
Ο γνωστός ποινοκολόγος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως υπό προϋποθέσεις θα αναλάβει τον αστυνομικό, τον οποίο χαρακτήρισε "φτωχό, εξαιρετικό και καλοκάγαθο".
Όπως είπε ο κ. Κούγιας, "η οικογένεια του αστυνομικού και συνδικαλιστικοί αστυνομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και μου ζήτησαν να αναλάβω την υπεράσπισή του [...] Οπως και σε κάθε περίπτωση, θέλω πρώτα να διαβάσω τη δικογραφία και να μιλήσω με τον κατηγορούμενο και θα αποφασίσω αν θα τον αναλάβω".
"Στα τόσα χρόνια πορείας μου, αν δεν με εκφάζει ως προσωπικότητα ένας κατηγορούμενος δεν τον αναλαμβάνω", σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.
"Μου είπαν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό αστυνομικό και καλοκάγαθο άνθρωπο και από ό,τι μαθαίνω, είναι και πατέρας δύο παιδιών 4 και 7 ετών", πρόσθεσε.
Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά συναδέλφων του δικηγόρων, που μιλούν για την υπόθεση στα κανάλια, χαρακτηρίζοντάς τους... "κλαρινογραμπρούς"!
"Να προσέχουν κάποιοι συνάδελφοί μου κλαρινογαμπροί που βγαίνουν και μιλούν στις τηλεοράσεις χωρίς να έχουν διαβάσει τη δικογραφία και να γνωρίζουν την υπόθεση. Εκτός βέβαια αν έχουν πολιτικές βλέψεις και θέλουν να τους μάθει η κοινωνία και διαλέγουν τέτοιες πιασάρικες υποθέσεις", τόνισε ο ποινικολόγος και ευχήθηκε να κερδίσει τη μάχη ο 16χρονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης