Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα επεισόδια με Ρομά - Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο, ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού

Νέα επεισόδια με Ρομά - Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο, ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού
Νέα επεισόδια με Ρομά
Νέα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης 8/12 με φόντο το σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης, καθώς άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών ενώ ακούστηκαν και πυροσβολισμοί κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο, στην οδό Διυλιστηρίων.
Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση από Ρομά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού

Νέα ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στο Σχιστό Κορυδαλλού στη Δυτική Αττική, από ομάδες νεαρών Ρομά, που συγκεντρώθηκαν βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Ένταση στα Λεχαινά

Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης 8/12, στα Λεχαινά, όπου περίπου 20 άτομα Ρομά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιές, κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί για αρκετή ώρα και στα δύο ρεύματα.
Παράλληλα, εκτόξευαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, η Τροχαία επανέφερε την κυκλοφορία.

Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές στη Δυτική Αττική

Εν τω μεταξύ, επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, ‘Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.
Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Νεκρός Ρομά από πυροβολισμό έπειτα από διαπληκτισμό μέσα σε καταυλισμό

Ένας Ρομά έπεσε νεκρός από πυρoβολισμό ύστερα από διαπληκτισμό εντός του καταυλισμού στα Μέγαρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέα Ρομά έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ λογομάχησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης