Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκλονιστική καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν σπίτι, θέρμανση, φαγητό

Συγκλονιστική καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν σπίτι, θέρμανση, φαγητό
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση
Σχετικά Άρθρα
Σε μια συγκλονιστική καταγγελία σχετικά με την οικονομική εξαθλίωση πολλών συνανθρώπων μας, προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι αρνούνται να πάρουν εξιτήριο, γιατί δεν έχουν που να πάνε.
«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες και φορτώνουν και με ράντζα τα νοσοκομεία. Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, οι οποίοι όταν αποκατασταθεί η υγεία του, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στο δρόμο.
Επειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις, δεν έχουν σπίτι, τους έχουν κόψει το ρεύμα, δεν έχουν θέρμανση, δεν έχουν φαγητό. Και όσοι δεν έχουν σπίτι θα πρέπει οι κοινωνικές υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν μια προνοιακή μονάδα» δήλωσε μιλώντας στο OPEN.
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση.
«Η κυρία Μαρίνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει 400 ευρώ σύνταξη. Στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Χρώσταγε 700 ευρώ. Για να επανασυνδεθεί χρειαζόταν το 1/10 δηλαδή 70 ευρώ. Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές με τη ΔΕΗ για να το συνδέσει για να πάρει εξιτήριο. Η ΔΕΗ επέμενε στα 70 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν. Τελικά, πήγε σπίτι της και τώρα εκεί δεν έχει να φάει, δεν έχει ζέστη. Την ταΐζουν γείτονες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης