Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ

Το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ
Οι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων…
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης του ενήλικου πληθυσμού κατά την περίοδο 2022-2023, έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια.
Όπως ειδικότερα ορίζεται, στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022-2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.
Ορίζεται επίσης ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.
Οι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας ρυθμίζονται η διαδικασία διενέργειας των αντιγριπικών εμβολίων, η καταχώριση του διενεργούμενου εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, η διαδικασία αποζημίωσης των διενεργηθέντων εμβολιασμών καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πίεση από τις ιώσεις στη δημόσια υγεία είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που διανύουμε, και φυσικά η λήψη ενός τέτοιου προστατευτικού μέτρου είναι απολύτως επιβεβλημένη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.
Ο βουλευτής ευχήθηκε πάντως «να μην υπάρξουν παρερμηνείες, σε σχέση με τις οδηγίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τους εμπειρογνώμονες», διότι, όπως επισήμανε, «δεν μιλάμε για γενικό πληθυσμό αλλά για ένα υποσύνολο του γενικού πληθυσμού, που είναι οι πολίτες υψηλού κινδύνου και όσοι έρχονται σε επαφή με αυτά τα άτομα».
«Είναι αναμφίβολα θετικό ότι έστω γι' αυτές τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, το εμβόλιο φυσικά θα γίνεται δωρεάν.
Όμως ο περιορισμός αναθέτει και στους φαρμακοποιούς ιατρικά καθήκοντα, καθώς αυτοί καλούνται να βεβαιώσουν ότι κάποιος που θέλει να κάνει το εμβόλιο έχει κάποιο ιδιαίτερο νόσημα που τον κατατάσσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Είμαι όμως βέβαιος ότι, μένοντας πιστοί στο γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων, το υπουργείο ενδεχομένως να ξαναδεί αυτές τις λεπτομέρειες», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης