Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέστρεψαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - ΠΟΕΔΗΝ: Κανένα υγειονομικό ρίσκο - Βαθιά ανάσα στο ΕΣΥ

Επέστρεψαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - ΠΟΕΔΗΝ: Κανένα υγειονομικό ρίσκο - Βαθιά ανάσα στο ΕΣΥ
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Σχετικά Άρθρα
Στην εργασία τους επιστρέφουν από σήμερα (2/1/2023), οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, έπειτα από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας κατ' εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ.
«Εάν δεν υπήρχαν οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Η επιστροφή περί των 2000 υγειονομικών στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα, σημειώνει η Ομοσπονδία, τονίζοντας ωστόσο ότι «το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».
Προσθέτει επίσης ότι η απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών «δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ' ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης