Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Πολιτισμού: Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Υπ. Πολιτισμού: Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γ. Κουμεντάκη
Aνανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ,) συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ν. Γιατρομανωλάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κουμεντάκης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΕΛΣ τον Φεβρουάριο του 2017 και πλέον, , είναι ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην ιστορία του Οργανισμού στον οποίο ανατίθεται και τρίτη συνεχόμενη θητεία.
Ο κ. Κουμεντάκης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αν στην πρώτη μου θητεία (2017-2020) ο στόχος ήταν να μπουν τα θεμέλια της νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας του Οργανισμού μας που μόλις είχε μεταστεγαστεί στο νέο του σπίτι στο ΚΠΙΣΝ -το οποίο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- και η δεύτερη τριετία (2020-2023) είχε ως βασική διάσταση τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας και τη δημιουργική επανεκκίνηση του Οργανισμού μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, πλέον στην τρίτη θητεία (2023-2026) ο βασικός μας άξονας θα είναι η εξέλιξη, η ανάπτυξη και η περαιτέρω εξωστρέφεια, με στόχο την εκπλήρωση του οράματος για την Όπερα του 21ου αιώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης