Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1) - Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ Παίδων

Καπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1) - Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ Παίδων
Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε να καθυστερήσει κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την έξαρση της γρίπης στα παιδιά, εμφανίστηκε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα, ζήτησε να καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Όπως υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι, η έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, μαζί με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ Παίδων, θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα (9/1/2023) τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες.
Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι, όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τα Γρεβενά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, για αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί.
Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης