Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία - Τα εμβόλια μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός

Παυλάκης: Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία - Τα εμβόλια μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός
Tα μισά περίπου περιστατικά με κορωνοιό και τις άλλες ιώσεις, θα είχαν αποφευχθεί εάν φορούσαν μάσκες στο σχολείο τα παιδιά, σύμφωνα με τον Γ. Παυλάκη
Σχετικά Άρθρα
«Ο ιός αλλάζει περιτύλιγμα κάθε λίγο, είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου», τόνισε ο ιατρός- ερευνητής, επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης, εξηγώντας ότι για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα παγκοσμίως ευθύνεται η μετάλλαξη «Kraken», η οποία είναι κατά 20% περίπου πιο μεταδοτική από όλα τα στελέχη του ιού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τη μετάλλαξη αυτή πιο ανώδυνη, εκτιμώντας ότι θα προκαλέσει νοσηλείες και θανάτους.
Μάλιστα, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της χρησιμότητας των εμβολίων εξηγώντας ότι «μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός στο σώμα».

Μάσκα στα σχολεία

Με αφορμή το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.
Κατά τον ίδιο, τα μισά περίπου περιστατικά, όχι μόνο με κορωνοιό, αλλά και τις άλλες ιώσεις, θα είχαν αποφευχθεί εάν φορούσαν μάσκες στο σχολείο τα παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης