Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Meteo: Έρχονται χιόνια και... σιβηρικό ψύχος - Πότε θα χιονίσει στην Αττική, που έδειξε -8 το θερμόμετρο

Meteo: Έρχονται χιόνια και... σιβηρικό ψύχος - Πότε θα χιονίσει στην Αττική, που έδειξε -8 το θερμόμετρο
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σέλι (-8,3), Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,9), Βαρικό Φλώρινας (-4,6), Κλεισούρα Καστοριάς (-4,5) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-3,9)
Οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος, έδωσαν τη θέση τους στον χειμώνα με μια απότομη μεταβολή του καιρού που έφερε βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα και παρά τις διαφωνίες των μετεωρολόγων για το πότε θα έχουμε πολικό ψύχος με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, το σίγουρο είναι ότι ο καιρός αναμένεται να «αγριέψει» για τα καλά στο επόμενο διάστημα.
Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την εβδομάδα που ξεκινάει, με τον Φεβρουάριο να κάνει παγωμένο ποδαρικό.
Την Τρίτη 31/1 θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, η οποία μετά από ένα διάλειμμα δύο ημερών θα επιστρέψει από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το windy.com, ψυχρή εισβολή αναμένεται να φτάσει στην πόρτα της Αττικής στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και μάλιστα την Παρασκευή, ενώ φαίνεται πως θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα τριήμερο, με κορύφωση την Κυριακή (5/2) και τη Δευτέρα (6/2), οπότε και θα καταγραφούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Το μεσημέρι της επόμενης Κυριακής, φαίνεται οι πρώτες νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, με το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, να παραμένει ανέπαφο.

Που είχαμε ήδη τις χαμηλότερες θερμοκρασίες

Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τον υδράργυρο να πέφτει έως τους -8°C.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σέλι (-8,3), Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,9), Βαρικό Φλώρινας (-4,6), Κλεισούρα Καστοριάς (-4,5) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-3,9 βαθμοί).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης