Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης για σεισμούς σε Τουρκία και Συρία: Μεγάλος κίνδυνος η χολέρα - Οι παράγοντες

Μαγιορκίνης για σεισμούς σε Τουρκία και Συρία: Μεγάλος κίνδυνος η χολέρα - Οι παράγοντες
Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγορκίνη, είναι μεγάλος ο κίνδυνος εμφάνισης χολέρας στην Τουρκία και τη Συρία
Το «καμπανάκι» για τον κίνδυνο εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών και κυρίως χολέρας, στην Τουρκία και τη Συρία, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας 6/2, έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η χολέρα, η οποία εμφανίζεται όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκ. Μαγιορκίνης.
Ο ίδιος εξήγησε τον ρόλο του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επισκευής τους στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές.
Ανέφερε πως «αυτά τα δύο συστήματα είναι βασικά στοιχεία της υγειονομικής κατάστασης μιας πόλης, γιατί από τη μία ο κόσμος παίρνει καθαρό νερό, το οποίο αν δεν είναι πόσιμο δεν μπορεί να το καταναλώσει και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτό το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό της αποχέτευσης».
Σε ό,τι αφορά τη χολέρα, υπενθύμισε ότι ως πανδημία εμφανίστηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια και σημείωσε πως υπάρχουν εστίες σε διάφορα σημεία στον κόσμο, αλλά «δεν είναι εύκολο σε ένα υγειονομικό σύστημα, όπως της Ευρώπης, να εγκατασταθεί χολέρα».
«Χρειάζεται να είναι να υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση και το πόσιμο νερό, αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία», πρόσθεσε.
Για τους σεισμόπληκτους των δύο χωρών, σημείωσε πως δεν θα έχουν πρόσβαση σε χρόνια φάρμακα και στο υγειονομικό σύστημα που πλέον έχει καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης