Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ) για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Η συμμόρφωση στο θέμα «καθαρά χέρια» δεν ξεπερνά το 50% του προσωπικού στα νοσοκομεία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ) για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Η συμμόρφωση στο θέμα «καθαρά χέρια» δεν ξεπερνά το 50% του προσωπικού στα νοσοκομεία
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε την αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων
Σχετικά Άρθρα
Την αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, υπογραμμίζοντας μόλις το 50% του προσωπικού στα 10 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας τηρούν τον κανόνα «καθαρά χέρια».
«Βλέπουμε μια αύξηση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις επί περίοδο Covid παγκοσμίως. Γιατί είχαμε περισσότερα άτομα στις ΜΕΘ, που χρειαζόταν συσκευές όπως καθετήρες, αναπνευστήρες, διασωλήνωση. Όλες αυτές οι συσκευές είναι πηγή για νοσοκομειακή λοίμωξη», είπε ο κ. Ζαούτης, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος περιορίζεται με χρήση απολυμαντικού, αλλά και σωστή εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Από την καταγραφή, σε 10 μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας, διαπιστώθηκε ότι η συμμόρφωση στο θέμα «καθαρά χέρια» δεν ξεπερνά το 50%, επιβεβαιώνει ο κ. Ζαούτης.
«Σίγουρα υπάρχει πίεση δουλειάς, αλλά το να ρίξουμε αλκοολούχο διάλυμα στο χέρι μας για δέκα δευτερόλεπτα πριν μπούμε στο θάλαμο να δούμε τον ασθενή, το θεωρώ εύκολο. Είναι από τα κύρια μέτρα που θα προστατέψουν τους ασθενείς μας και τους εαυτούς μας» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Προς ετήσιο εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι «είμαστε σε ένα ψηλό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό, είτε γιατί έχει κολλήσει κόσμος είτε με τον εμβολιασμό. Παγκοσμίως, έχουμε στελέχη που είναι πιο ήπια όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα και γενικά βλέπουμε πως περνάμε σε μια άλλη περίοδο της πανδημίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο προσανατολισμός φαίνεται να είναι ένα μοντέλο ετήσιου εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης