Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφραγίστηκε το γηροκομείο - κολαστήριο του Κορυδαλλού, μετεφέρθηκαν ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο Αθηνών

Σφραγίστηκε το γηροκομείο - κολαστήριο του Κορυδαλλού, μετεφέρθηκαν ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο Αθηνών
Σφραγίστηκε το γηροκομείο - κολαστήριο του Κορυδαλλού

Στη σφράγιση της δομής ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, όπου δεκάδες γέροντες βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση και τελικά παρενέβη εισαγγελέας, προχώρησε σήμερα 17/2 η Αστυνομία, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.
Προηγουμένως κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου και οι εναπομείναντες εννέα τρόφιμοι απομακρύνθηκαν με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Οι εννέα ηλικιωμένοι, για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Άλλοι δύο για τους οποίους δεν ενδιαφέρθηκε κάποιο συγγενικό πρόσωπο, έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.
Η υπόθεση ήρθε στο φως και άρχισε να απασχολεί τις αρχές μετά τον θάνατο ηλικιωμένης στο ίδρυμα πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ οι καταγγελίες φτάνουν έως και στο 2016.
Στο ίδιο γηροκομείο στο παρελθόν είχαν επιβληθεί πρόστιμα από την περιφέρεια, έπειτα από καταγγελίες, για τις συνθήκες λειτουργίας του.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων οι οποίοι «εξαφανίζονται» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλαδή αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν, αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης