Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Προσοχή, δεν έχει τελειώσει η πανδημία - Είμαστε στην τελική στροφή, σε ύφεση στη χώρα μας

Καπραβέλος: Προσοχή, δεν έχει τελειώσει η πανδημία - Είμαστε στην τελική στροφή, σε ύφεση στη χώρα μας
"Είμαστε στην τελική στροφή, όμως κανείς μας δεν έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας", τόνισε ο Ν. Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα
«Είμαστε σε φάση υποχώρησης, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει η πανδημία», υπογράμμισε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπραβέλος, συστήνοντας οι μάσκες να χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας πως «δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση. Έχουμε όλα τα μέσα να αποτρέψουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις».
Τόνισε ότι «η κοινωνία πρέπει να ελευθερωθεί, να έρθει σιγά – σιγά σε μια κανονικότητα» και πως πρέπει να προσέχουν ακόμα οι μεγάλης ηλικίας πολίτες με τα υποκείμενα νοσήματα.
Σημείωσε δε, για τα καρναβάλια ότι «δεν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα», ενώ αναφέρθηκε και στους 100 νεκρούς κάθε εβδομάδα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, λέγοντας πως είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, δεν έχουν εμβολιαστεί με την επικαιροποιημένη δόση και δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης.

Προβληματισμοί

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε πως «μας προβληματίζουν τα συμπτώματα μετά τον Covid. Έχουμε περίπου 7 εκατ. νεκρούς σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάπου 6 εκατ. που τους παρακολουθούμε. Δεν είναι μια εύκολη μόλυνση που κάνει κύκλο και περνάει. Και εμείς είμαστε επιφυλακτικοί. Οι τραγικές συνέπειες είναι στις μεγάλες ηλικίες».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε στην τελική στροφή, όμως κανείς μας δεν έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας. Ένα λοιμώδες νόσημα τον 21ο αιώνα μας έφερε μια τέτοια αναστάτωση και στην κοινωνία και στην πολιτική μας και στην ψυχολογία μας».

Για λοιμώδη νοσήματα

Τέλος, με αφορμή τον θάνατο ενός κοριτσιού 2,5 ετών από την Νιγηρία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στα λοιμώδη νοσήματα, εξηγώντας ότι δημιουργούν ανεπάρκεια οργάνων.
Για τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων, σημείωσε πως «δεν θα βρεθεί κάτι οργανικό, όμως ένα λοιμώδες νόσημα -ιός ή μικρόβιο – μπορεί να μας κάνει μία τέτοια ζημιά εάν δεν επέμβουμε γρήγορα και ταχύτατα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης