Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ζητούν μισθολογικές αυξήσεις

Σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ζητούν μισθολογικές αυξήσεις
Οι πανεπιστημιακοί καταγγέλουν ζητούν μεταξύ των άλλων νέο μισθολόγιο εντός του 2023 σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και πρόσθετες αυξήσεις που θα καλύψουν τις απώλειες από τον πληθωρισμό
Σε αποχή από τα διδακτικά και διοικητικά τους καθήκοντα αποφάσισαν να προχωρήσουν οι καθηγητές θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας την Πέμπτη 23/2/23, ακολουθώντας σχετικό κάλεσμα της ΠΟΣΔΕΠ.
«Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι ανισορροπίες στα ειδικά μισθολόγια έχουν εκτοξευτεί, ενώ το εισόδημα των Καθηγητών Πανεπιστημίου έχει μειωθεί έως και 40% συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές.
«Η κυβέρνηση επί τέσσερις μήνες κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στην αποκατάσταση των αποδοχών των μελών ΔΕΠ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ (1911/2022) τον περασμένο Οκτώβριο, το οποίο έκρινε και πάλι ότι το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών είναι αναντίστοιχο με το δημόσιο λειτούργημά τους. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Η συντριπτική πλειονότητα των μελών ΔΕΠ είμαστε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και βιοποριζόμαστε από τον μισθό μας και μόνο. Όμως, όσο οι ίδιοι δεν διεκδικούμε την αυτονόητη δικαιοσύνη αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσής μας, κανείς δεν θα μας την χαρίσει. Διάφοροι πολιτικοί παράγοντες θα συνεχίσουν να μας προτρέπουν να επιδιώξουμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας «πουλώντας υπηρεσίες» όσο και αν αυτό αφενός αντίκειται στην απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός μας και αφετέρου μετακυλίει το οικονομικό κόστος μέσω διδάκτρων στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Στηρίζοντας την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, συμμετέχουμε στη διεκδικητική κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου με αποχή από τα διδακτικά και διοικητικά μας καθήκοντα διεκδικώντας:
Νέο μισθολόγιο εντός του 2023 σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και με επιπλέον αυξήσεις που θα καλύπτουν τις απώλειες από τις μειώσεις και τον πληθωρισμό.
• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και ανάλογη προσαρμογή των αμοιβών όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα πανεπιστήμια που συνδέονται με τον μισθό των μελών ΔΕΠ.
Καθιέρωση της σύνταξης στο 80% του μισθού του τελευταίου εργασιακού έτους και επίλυση των ασφαλιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
• Θεσμοθέτηση προϋποθέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των µελών ΔΕΠ.
• Αναδρομική καταβολή από το 2017 της μισθολογικής διαφοράς που αναγνωρίζει το ΣτΕ σε κάθε μέλος ΔΕΠ, χωρίς την απαίτηση ατομικής δικαστικής προσφυγής.
• Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της έρευνας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες τους και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή.
Νέες θέσεις ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ καθώς και διοικητικού - τεχνικού προσωπικού που θα καλύπτουν πλήρως τις αποχωρήσεις κάθε έτους και θα αναπληρώσουν τα συσσωρευμένα κενά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης