Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όταν η Κομισιόν παρέπεμπε την Ελλάδα στο ευρωδικαστήριο για τα τρένα: «Δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της»

Όταν η Κομισιόν παρέπεμπε την Ελλάδα στο ευρωδικαστήριο για τα τρένα: «Δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της»
Στις 15 Φεβρουαρίου, η Κομισιόν είχε παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Σχετικά Άρθρα
Ήταν 15 Φεβρουαρίου, περίπου 15 ημέρες πριν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όταν η Κομισιόν παρέπεμπε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μην τήρηση των κανόνων για τους σιδηροδρόμους.
Ο λόγος ήταν επειδή η χώρα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που έχει σύμφωνα με την οδηγία για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου. «Η συγκεκριμένη οδηγία διευκρινίζει ότι τα κράτη μέλη έπρεπε να εξασφαλίσουν τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της εθνικής αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015 και τη δημοσίευσή της εντός ενός μηνός», επεσήμαινε στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπογράμμιζε, μάλιστα, με τον πλέον μσαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως «η σύναψη και δημοσίευση της εν λόγω συμφωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφάνεια των επικείμενων έργων στο δίκτυο σιδηροδρομικής υποδομής».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, «η συμφωνία αυτή θα έπρεπε να περιέχει ουσιαστικές διατάξεις, όπως αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για τις υπηρεσίες υποδομής, καθώς και στόχους επιδόσεων προσανατολισμένους στους χρήστες (για παράδειγμα, ταχύτητα γραμμής, ικανοποίηση πελατών ή προστασία του περιβάλλοντος)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης