Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη - Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη - Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης
O σταθμάρχης της Λάρισας δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με την σύγκρουση των τρένων
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης για την τραγωδία των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 μετά τη μαραθώνια απολογία του την Κυριακή 5/3/2023.
Η απολογία του διήρκεσε περίπου 7,5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με την σύγκρουση των τρένων, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της τελευταίας μέρας του Φεβρουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.
Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.
Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης