Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ωρωπός: ΕΔΕ για το πλήρωμα Δημοτικού ασθενοφόρου που έπλυνε ηλικιωμένη σε πυλωτή - Αντίδραση Πλεύρη

Ωρωπός: ΕΔΕ για το πλήρωμα Δημοτικού ασθενοφόρου που έπλυνε ηλικιωμένη σε πυλωτή - Αντίδραση Πλεύρη
Ο Θ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, ούτε γενικότερα στο Υγείας
Εντολή για κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε) που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν για το περιστατικό με το πλήρωμα Δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό που έπλυνε ηλικιωμένη με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας, έδωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Γιασημάκης, οι δύο άνδρες που απεικονίζονται στην φωτογραφία είναι «πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος», ενώ ο ίδιος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και ζήτησε να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα.
Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως «αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο.
Σημείωσε ότι για την 69χρονη υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί . Εξήγησε ότι «κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στη συγκεκριμένη οικία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και την διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ».
Ακόμη, ο κ. Γιασημάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».
γιασημακης.JPG
Πλεύρης: Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εργάζονται στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο Υγείας

Για άθλιο περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Υγειας, Θ. Πλεύρης, αναφερόμενος στον Ωρωπό.
Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ ούτε γενικότερα στο Υγείας και διαψεύδει όσους ισχυρίζονται το αντίθετο.
«Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», έγραψε ο κ. Πλέυρης σε ανάρτησή του στο Twitter.
pleuris_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης