Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία – Τσελέντης: Μικρή η πιθανότητα να είναι προσεισμός

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία – Τσελέντης: Μικρή η πιθανότητα να είναι προσεισμός
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα, το επίκεντρο στα 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου στις 02:20 τα ξημερώματα κοντά στην Αμφιλοχία.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η δόνηση καταγράφηκε κάπου 12 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματίες, ενώ οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν ότι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο και ότι θα χρειαστεί να περάσουν κάποια 24ωρα ακόμα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Τσελέντης: Δεν φαίνεται να είναι προσεισμός

Αναφερόμενος στο σεισμό των 4,6 Ρίχτερ ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης υποστηρίζει ότι «η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα».

Η ανάρτηση

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.
Έκτοτε παρατηρείται μια έντονη (μετά)-σεισμική δράση στην περιοχή με δεκάδες σεισμούς κάτω των 3 Richter.
Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.
Κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπ´ όψη και το σεισμικό ιστορικό της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράσει είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα.
Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω από 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Φυσικά οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης