Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επανεκκίνηση των δρομολογίων τρένων και προαστιακού από την Τετάρτη 22/3 - Τα μέτρα ασφαλείας, οι πέντε φάσεις

Επανεκκίνηση των δρομολογίων τρένων και προαστιακού από την Τετάρτη 22/3 - Τα μέτρα ασφαλείας, οι πέντε φάσεις
Δύο μηχανοδηγοί σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, τουλάχιστον ένας συνοδός, αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων και του Προαστιακού, που είχαν παύσει μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς αύριο, Τετάρτη 22/3, ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια.
Οι αμαξοστοιχίες, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση στις 20/3 του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων, θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.
Ακόμη, θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, τουλάχιστον ένας συνοδός, αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας, όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ.
Στα δρομολογια των InterCity Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι συνοδοί αυξάνονται σε τρεις από δύο που ήταν έως τώρα.
Επιπλέον, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.
Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες, ενώ αποφασίστηκε να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου, αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Τα πρώτα δρομολόγια

Τα δρομολόγια που εκκινούν εκ νέου την Τετάρτη 22 Μαρτίου είναι:
-ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
-το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
-Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
-ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Παράλληλα, θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Σε πέντε φάσεις η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων

Την Τετάρτη 22/3 εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για την λειτουργία των τρένων και ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα.
Μάλιστα, η σταδιακή επανεκκίνηση λειτουργίας θα γίνει σε 5 φάσεις (ανά πενθήμερο) και συγκεκριμένα, μετά τα πρώτα δρομολόγια στις 22/3 επανεκκίνηση,
Θα ακολουθήσει στις 27/3 η δεύτερη φάση της επανεκκίνησης (επιπλέον), την 1η Απριλίου η τρίτη φάση με επανεκκίνηση του InterCity Αθήνα – Θεσσαλονίκη, η τέταρτη στις 6 Απριλίου και η πέμπτη στις 11/4.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης