Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική - Συνολικά 30 συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική - Συνολικά 30 συλλήψεις
Κατασχέθηκαν πάνω από 500.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 20 τόνοι επεξεργασμένου καπνού
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν οι 30 συλληφθέντες, όλοι φερόμενοι ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην παράνομη παραγωγή και διακίνηση καπνικών προϊόντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις Έλληνες, στους οποίους αποδίδεται ηγετικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος, ενώ οι υπόλοιποι 27 είναι αλλοδαποί που φαίνεται να εργάζονταν στο παρασκευαστήριο στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, όπου και διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένους κοιτώνες.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς εντόπισαν «εργοστάσιο» παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, όπου ήταν εγκατεστημένες δύο πλήρεις γραμμές παρασκευής, επεξεργασίας και συσκευασίας, αλλά και δύο αποθήκες σε Λάκκωμα και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ενώ προχώρησαν σε 30 συλλήψεις.

Κατασχέσεις

Πάνω από 500.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 20 τόνοι επεξεργασμένου καπνού κατασχέθηκαν από τις Αρχές , με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκαν μηχανήματα, πρώτες ύλες για την παραγωγή τσιγάρων, φορτηγά για την μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων κτλ.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν από 4 μήνες και οι συλλήψεις έγιναν το προηγούμενο 24ωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης