Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον έναν κατηγορούμενο, αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών - Τι καταγγέλλει η Βικτώρια Καρύδα

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον έναν κατηγορούμενο, αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών - Τι καταγγέλλει η Βικτώρια Καρύδα
Στο δικαστήριο το «παρών» έδωσε η σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα η οποία έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πως ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δολοφονία παραμένει ελεύθερος
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ένας εκ των δύο αδελφών που κατηγορούνταν για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.
Αντιθέτως, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο μεγαλύτερος αδελφός.
Ο Γιάννης Μακρής είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα, το 2018. Ο επιχειρηματίας είχε προσπαθήσει να ξεφύγει, αλλά ο εκτελεστή κατάφερε να τον πυροβολήσει θανάσιμα. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει το δολοφονικό χτύπημα.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον 33χρονο για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επέβαλε ισόβια κάθειρξη, ακολουθώντας την πρωτόδικη απόφαση. Παράλληλα, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ο 37χρoνος αδελφός, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, τελικώς αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.
Στο δικαστήριο το «παρών» έδωσε η σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα η οποία έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πως ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δολοφονία παραμένει ελεύθερος.
Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, τόσο πρωτόδικα όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επιμένοντας πως είναι αθώοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης