Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής – Στους 6 οι νεκροί, έξι και οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής – Στους 6 οι νεκροί, έξι και οι τραυματίες
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
Έξι είναι οι νεκροί και άλλοι έξι οι τραυματίες του τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, όπου συγκρούστηκαν δύο ΙΧ.
Το ένα όχημα μετέφερε παράτυπους μετανάστες.
Νεκροί είναι οι οδηγοί των δύο ΙΧ και τέσσερις από τους μετανάστες, ενώ τραυματίες άλλοι έξι μετανάστες.

Πως έγινε το τροχαίο

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης που του έκαναν στον οικισμό της Μάκρης οι αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε το περιπολικό, ενώ συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια, το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής στο ύψος της περιοχής Κόμαρος και να έχει προσκρούσει μετωπικά με επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος.
Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών και των τραυματιών χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Σημειώνεται ότι προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση για το τροχαίο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών με θανάσιμο τραυματισμό, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.
Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.
Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.
Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης