Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η απάντηση Ράμμου στα περί παρέμβασης ενόψει εκλογών: Η ΑΔΑΕ ασκεί τις αρμοδιότητες για όλα τα ζητήματα χωρίς εξαιρέσεις

Η απάντηση Ράμμου στα περί παρέμβασης ενόψει εκλογών: Η ΑΔΑΕ ασκεί τις αρμοδιότητες για όλα τα ζητήματα χωρίς εξαιρέσεις
Η Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της για τη στοχοποίηση του κ. Ράμμου
Τα σενάρια περί παρέμβασης του ενόψει των εκλογών απέρριψε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, διαμηνύοντας ότι ασκεί απερίσπαστη τις αρμοδιότητες για όλα τα ζητήματα, χωρίς εξαιρέσεις.
«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με βάση το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία και σε συνέχεια διαδικασιών, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί ήδη εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να ασκεί κανονικά και απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της για όλα τα εκκρεμή ενώπιόν της ζητήματα χωρίς εξαίρεση» υπογραμμίζει ο κ. Ράμμος στη δήλωση του.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες δημοσιεύθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη (26/4), όσον αφορά την ΕΥΠ και τις υποκλοπές, η οποία αναμενόταν να καταλήξει στην κλήση -για εξηγήσεις- του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ωστόσο, η δήλωση του κ. Ράμμου ενδεχομένως να αποτελεί κι ένα μήνυμα ότι η ΑΔΑΕ δεν θα παρεκκλίνει το σχεδιασμού και δεν θα υποκύψει σε ενδεχόμενες πιέσεις να μην εξεταστεί το ζήτημα ενόψει των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση ενδέχεται να οδηγήσει και σε κλήση για εξηγήσεις του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, που έχει αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Τα μηνύματα από Κομισιόν

Νωρίτερα, η Sophie in 't Veld, εισηγήτρια της Επιτροπής Pega, που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τη στοχοποίηση του κ. Ράμμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης