Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών - Επτά συλλήψεις, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις παροχής προστασίας σε καταστήματα

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών - Επτά συλλήψεις, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις παροχής προστασίας σε καταστήματα
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ διακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε 9 καταστήματα
Σχετικά Άρθρα
Εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης.
Μάλιστα, κατά την επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ άλλο μέλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στα Χανιά.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη 3 μελών, για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του Ε.Ο.Φ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για υπόθαλψη εγκληματία.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ διακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε 9 καταστήματα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η δράση του κυκλώματος

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» και της «κατά παραγγελίας και έναντι αμοιβής», προκαλώντας επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.
Επίσης, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται σε αυτή «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος», αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ρόλο των εκ του νόμου αρμόδιων διωκτικών Αρχών.
Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα, αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Κατασχέσεις

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 9 οικίες των μελών της οργάνωσης, καθώς και σε 9 οχήματα, τα οποία αποτελούν μέσα τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους (4 μοτοσικλέτες και 5 αυτοκίνητα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία τα φορούσαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών/αδικημάτων,
-8κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
-3.860 ευρώ,
-2 αλεξίσφαιρα,
-31 κυνηγετικά φυσίγγια,
-κυνηγητικό όπλο,
-σουγιάς,
-σιδερογροθιά,
-αναδιπλούμενο μαχαίρι,
-ζευγάρι χειροπέδες,
-3 ενέσεις περιέχουσες αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας 2,5 ml,
-φιαλίδια περιέχοντα αναβολικές ουσίες,
-41δισκία αναβολικών ουσιών καθώς και
-ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης