Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών, μετά από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Eκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών, μετά από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Eκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης
Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος εμπορικού κέντρου στην Αθήνα
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 34 και 24 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 25/6 αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Αθήνα, μετά από ζημιές που προκάλεσαν σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσματον τραυματισμό ενός υπαλλήλου security που προσπάθησε να τους σταματήσει.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, οι δύο συνελήφθησαν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βίας κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων, απείθειας, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών.
Μάλιστα, από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία και 2 καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης 3 ετών για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης και για κλοπή από κοινού αντίστοιχα, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τι συνέβη στο εμπορικό κέντρο

Οι δύο άνδρες, ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από έτερο ομοεθνή τους με τον οποίο είχαν προηγούμενες διαφορές, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι θα καλέσει την αστυνομία.
Οι δράστες, προκειμένου να τον αποτρέψουν, του υπέδειξαν ότι οπλοφορούν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
Κατά τη διαφυγή τους από το εμπορικό κέντρο οι δράστες έσπασαν τζαμαρία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υπαλλήλου- security που προσπάθησε να τους σταματήσει.
Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς της Υ.ΜΕ.Τ, οι οποίοι τους κάλεσαν σε αστυνομικό έλεγχο, όμως δεν υπάκουσαν και συνέχισαν την προσπάθεια διαφυγής τους.
Ο 24χρονος διέφυγε πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση.
Ο 34χρονος επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ.Ε. για να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα που επέβαινε προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και τελικά στη Λεωφόρο Κηφισού εγκατέλειψε το όχημα του και κινήθηκε πεζός, όμως αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον ακινητοποίησαν.
Και οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Κατασχέσεις

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 16.207 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων, χαρτονομίσματα ξένων κρατών και ποσότητα ινδικής κάνναβης.
Επίσης, εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια.
elas_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης