Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 66χρονου – Κατασχέθηκε σε κοσμηματοπωλείο Ιερό Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 66χρονου  – Κατασχέθηκε σε κοσμηματοπωλείο Ιερό Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα
Εντός κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας του συλληφθέντα  βρέθηκε ένα Ιερό Ευαγγέλιο που εντάσσεται χρονολογικά στο 18ο αιώνα
Στη σύλληψη ενός 66χρονου  στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αστυνομικοί, μετά την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του 66χρονου  σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων » και παράβαση της Νομοθεσίας «Περί όπλων».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος.

Τι κατασχέθηκε

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες χθες (30/6), εντός κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας του συλληφθέντα στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο παλαιού τύπου, μία βεβαίωση παραλαβής για το ανωτέρω αντικείμενο στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία ενός 78χρονου και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και 242 νομίσματα.
Έπειτα από γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το Ιερό Ευαγγέλιο και 6 εκ των νομισμάτων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Συγκεκριμένα, το Ιερό Ευαγγέλιο εντάσσεται χρονολογικά στο 18ο αιώνα και το νομίσματα προ του 1453 μ.Χ..
Επιπλέον, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 66χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 216 φυσίγγια.
elaS1.JPG
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
ελ1.JPG


ελ2.JPG
ελ3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης