Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιμεναρχείο Ρόδου: Πρόστιμα στο beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου

Λιμεναρχείο Ρόδου: Πρόστιμα στο beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είχαν διαπιστωθεί ανάλογες παραβάσεις και σε ελέγχους στις 16/6/2023 και στις 21/6/2023
Σχετικά Άρθρα
Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα sosial media φαίνεται εργαζόμενος να σερβίρει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα μπαίνοντας στη θάλασσα.
Για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είχαν διαπιστωθεί ανάλογες παραβάσεις και σε ελέγχους στις 16/6/2023 και στις 21/6/2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.
Υπενθυμίζεται ότι  υπήρξε παρέμβαση και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδη, για το θέμα της Ρόδου και τις εικόνες με τον εργαζόμενο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο mega για το θέμα αυτό, ανέφερε ότι «όταν ενημερώθηκα χθες για το σχετικό περιστατικό, επικοινώνησα με την Επιθεώρηση Εργασίας και θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή γιατί έδρασε σε πρώτο χρόνο και στείλαμε κλιμάκιο στην επιχείρηση σε λιγότερο από 1 ώρα. Ο έλεγχος έγινε εξονυχιστικά μέχρι το απόγευμα. Σε αυτή την επιχείρηση δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Η σχετική εικόνα που βλέπουμε εμένα προσωπικά, δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν προσκρούει σε κάποια κείμενη διάταξη που θα μπορεί η Επιθεώρηση Εργασίας να βάλει πρόστιμο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο δε υπάλληλος φέρεται να είναι υπέρ αυτής της πρακτικής, λόγω των φιλοδωρημάτων. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κείμενη διάταξη που να περιγράφει αυτό που βλέπουμε στην εικόνα μας».
rodos_1.JPG
Ιδιοκτήτης beach bar για τον σερβιτόρο: Παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα - Το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του

«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, μετά τον σάλο με βίντεο που φαίνεται σερβιτόρος να μπαίνει στη θάλασσα για να σερβίρει τους πελάτες.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σε γραπτή δήλωσή του στο OPEN, αναφέρει ότι «είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα ούτε μία καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν και να δουλέψουν στα μαγαζιά μου, γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα συνεργασίας είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;».
Για το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που διενήργησε έλεγχο μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ,Άδ. Γεωργιάδης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τονίζει πως «ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα».
«Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του δικηγόρου μου. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση, αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», καταλήγει.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης