Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προφυλακίζονται για σωματεμπορία - Στη φυλακή 11 φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος trafficking

Προφυλακίζονται για σωματεμπορία - Στη φυλακή 11 φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος trafficking
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking το οποίο εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες
Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους δύο από τους 11 κατηγορούμενους για το διεθνές κύκλωμα trafficking και συγκεκριμένα ο Έλληνας φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του με καταγωγή από την Αλβανία.
Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους .
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο μεν φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αρνήθηκε τη σωματεμπορία, οι δε υπόλοιποι δήλωσαν απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking το οποίο εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες.
Συνολικά 51 γυναίκες έπεσαν στα δίχτυα του κυκλώματος, το οποίο δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020.
Όπως έχουν καταγγείλει οι εκδιδόμενες, τα μέλη του κυκλώματος τις έταζαν ότι θα τις φέρουν στην Ελλάδα από την πατρίδα τους, κυρίως από την Κολομβία για να εργαστούν με υψηλές αμοιβές σε καλές θέσεις εργασίας. Μόλις, όμως, έφταναν στη χώρα μας ξεκινούσε ο απόλυτος εφιάλτης, καθώς τις εξανάγκαζαν να δουλεύουν σε οίκους ανοχής, κάτω από τις όποιες συνθήκες, ακόμη και αν ήταν άρρωστες ή αδιάθετες.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 22 άτομα. Αύριο Τετάρτη, αναμένεται να προσαχθούν στον ανακριτή οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης