Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου στη Νέα Σμύρνη το 2021

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου στη Νέα Σμύρνη το 2021
Ο ένας τέλεσε το αδίκημα των βασανιστηρίων ενώ ο δεύτερος το αδίκημα της συνέργειας σε βασανιστήρια, σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέα που υιοθέτησε το Δικαστήριο
Το Γ' Πλημμελειοδικείο Αθηνών υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέα Παναγιώτας Λαμπρινάκου, κρίνοντας ένοχους τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο ξυλοδαρμό του 29χρονου Αλέξανδρου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μαρτίου 2021.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον πρώτο αστυνομικό Π.Α. και σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή τον δεύτερο Δ.Σ., καθώς αναγνώρισε και στους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Αναφορικά με τον τρίτο κατηγορούμενο, τον αστυνομικό Γ.Τ. το δικαστήριο τον αθώωσε με το σκεπτικό ότι δεν τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους του.
Η Εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ότι άσηκησαν «απαιτούμενη βία» και ότι βρίσκονταν σε θέση «αυτοάμυνας», όπως και τις αιτιάσεις περί οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε.
«Οι ισχυρισμοί τους δεν επιβεβαιώνονται από κανένα στοιχείο και το πλήθος (στην πλατεία) ήταν πολύ μικρό» ανέφερε η Εισαγγελέας απαντώντας στην γραμμη υπεράσπισης, για να συμπληρώσει πως «ο παθών δεν φαίνεται να αντιστέκεται, αλλά να αντιδρά ενστικτωδώς στη χρήση μεταλλικής ράβδου».
Κάτι τέτοιο άλλωστε διασταυρώθηκε από το οπτικοακουστικό υλικό που είχε δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό και εξετάστηκε από την Έδρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του 29χρονου φοιτητή με πρόσχημα τα αυξημένα υγειονομικά μέτρα εν μέσω πανδημίας προκάλεσε μαζικές συγκεντρώσεις στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης που οδήγησαν σε δεκάδες προσαγωγές, αστυνομική βία μεγάλης κλίμακας αλλά και τον τραυματικό ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης