Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Johansson (Κομισιόν): Να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του λιμενικού για το Ναυάγιο της Πύλου

Johansson (Κομισιόν): Να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του λιμενικού για το Ναυάγιο της Πύλου
Προκαταρκτική έρευνα στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τυχόν ποινικές ευθύνες του Λιμενικού, αναφορικά με την τραγωδία στα ανοιχτά Πύλου ζήτησε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson
«Η διερεύνηση των πράξεων της ακτοφυλακής (σ.σ. λιμενικό) είναι αρμοδιότητα του ναυτοδικείου και αυτοί θα πρέπει να διερευνήσουν τις δράσεις του λιμενικού. Είναι ένα διαφορετικό σκέλος διερεύνησης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε η κ. Johansson μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), προσθέτοντας μάλιστα ότι «αυτή θα πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».
H Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε και στην ποινική διερεύνηση που αφορά στους διακινητές, αναφέροντας ότι «ο γενικός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει διερεύνηση αλλά έχει αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση».
Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των ανδρών του Λιμενικού είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και η Ομάδα πρωτοβουλίας δικηγόρων/νομικών για το ναυάγιο της Πύλου, καθώς και αντιρατσιστικές οργανώσεις και οργανώσεις δικαιωμάτων.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου κατατέθηκε χθες από συγγενείς αγνοουμένων διά των συνηγόρων τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης