Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χανιά: Άφησε άλογο δεμένο χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα και πέθανε - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, αντιμέτωπος με κακούργημα

Χανιά: Άφησε άλογο δεμένο χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα και πέθανε - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, αντιμέτωπος με κακούργημα
Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν γείτονες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, το άλογο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί σε χωράφι μέσα στον καύσωνα, χωρίς καμία σκιά και χωρίς κανείς να πάει να του βάλει νερό
Ένας 26χρονος φέρεται να άφησε δεμένο σε χωράφι το άλογο του, χωρίς νερό και φαγητό, εν μέσω καύσωνα με τις θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς, με αποτέλεσμα φυσικά το ζώο να πεθάνει. Το περιστατικό έγινε στην Κίσσαμο Χανίων.
Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν γείτονες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, το άλογο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί σε χωράφι μέσα στον καύσωνα, χωρίς καμία σκιά και χωρίς κανείς να πάει να του βάλει νερό.
Οι γείτονες προχώρησαν στην καταγγελία αφού το άλογο είχε πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία.
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το νεκρό άλογο και λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν τον 26χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος παραδέχτηκε πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το ζώο τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν φιλοζωικές οργανώσεις, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί.
Επί του παρόντος, ο ιδιοκτήτης κρατείται και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης