Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Εντοπισμός και διάσωση 53 μεταναστών σε λέμβο - Σύλληψη 6 διακινητών

Μυτιλήνη: Εντοπισμός και διάσωση 53 μεταναστών σε λέμβο - Σύλληψη 6 διακινητών
Aπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης  συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί
Στον εντοπισμό και διάσωση 53 αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» της Λέσβου προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, ενώ έγιναν 6 συλλήψεις διακινητών.
Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο 29/7, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 28/7 πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 53 αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Στη θέα του Π.Α.Θ. , οι 6 από αυτούς προέβησαν στην αφαίρεση του εξωλέμβιου κινητήρα και στην απόρριψη του στη θάλασσα, καθώς και στο σκίσιμο του αεροθαλάμου της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων. Συνεπεία αυτού, κάποιοι από τους επιβαίνοντες βρέθηκαν εντός θαλάσσης.
Στην περιοχή είχε σπεύσει και ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής, το οποίο προέβη στην ασφαλή περισυλλογή όλων των επιβαινόντων και εν συνεχεία στην μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης. Η λέμβος βυθίστηκε.
Παράλληλα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί ηλικίας 22, 28, 23, 24, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο), καθώς και για παράβαση του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).
Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης