Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα: Κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι καπνού χωρίς νόμιμα παραστατικά

Πάτρα: Κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι καπνού χωρίς νόμιμα παραστατικά

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων, σε φορτηγό με προορισμό την Ιταλία, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά την διάρκεια ελέγχου στο νότιο λιμάνι της πόλης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό, πριν αυτό εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.
Στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκαν 99 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο, σύμφωνα με το Λιμενικό, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών - απορριμμάτων καπνού.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία στην συνέχεια απεστάλησαν μέσω του Τελωνείου Πατρών στη Χημική Υπηρεσία Σερρών (ΑΑΔΕ/Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου Κράτους) προς εργαστηριακή εξέταση.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων και το φορτηγό όχημα μετά του επικαθήμενου.
l1_1.JPG
l2_3.JPG
l3_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης