Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλαμάτα: Σύλληψη 3 Αιγύπτιων για παράνομη διακίνηση μεταναστών μετά από διάσωση 49 ατόμων νοτιοδυτικά της Πύλου

Καλαμάτα: Σύλληψη 3 Αιγύπτιων για παράνομη διακίνηση μεταναστών μετά από διάσωση 49 ατόμων νοτιοδυτικά της Πύλου
Διερευνάται η ενδεχόμενη συμμετοχή των 3 συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών
Συνελήφθησαν 3 Αιγύπτιοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.
Οι συλληφθέντες ήταν ανάμεσα στους 49 μετανάστες που επέβαιναν για ξύλινη λέμβο και διασώθηκαν 109 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου στις 4/8.
Όπως ανακοινώθηκε, τις πρωινές ώρες την 4-8-2023 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή για ξύλινη λέμβο σε κίνδυνο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, 109 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας ΜΠΕΛΙΖ, εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και προέβη στη περισυλλογή 49 αλλοδαπών (39 άνδρες, 2 γυναίκες, 8 παιδιά). Δύο εκ των διασωθέντων, παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθαν την ίδια μέρα.
Οι 47 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ (Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) συνελήφθησαν τρεις εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (υπήκοοι Αιγύπτου), για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).
Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των 3 συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης