Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν τον δολοφόνο, κοντά σε ασύλληπτους συνεργούς των 105 χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν τον δολοφόνο, κοντά σε ασύλληπτους συνεργούς των 105 χούλιγκαν
Η ΕΛΑΣ συνεχίζει να αναζητά απαντήσεις από τα βίντεο και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων
Σχετικά Άρθρα
Τα κομμάτια του πάζλ που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των συνεργών των Κροατών χούλιγκαν αλλά και στον δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατουρή συμπληρώνουν οι αρχές, με την ελληνική αστυνομία να μελετά διεξοδικά τόσο το οπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί από τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν.

Δεν υπάρχει καθαρό πλάνο

Αν και καθημερινά έρχονται στο φως εικόνες και βίντεο που δείχνουν πως οι Κροάτες χούλιγκαν και οι Έλληνες συνεργοί τους κινήθηκαν βάσει σχεδίου… και με στρατιωτική πειθαρχία, το βασικό πρόβλημα της ΕΛΑΣ φαίνεται να είναι πως δεν υπάρχει καθαρό πλάνο από τη στιγμή που ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχεται τη μαχαιριά στο χέρι.
Αν και οι διαθέσιμες πληροφορίες θέλουν έναν ψηλό και εύσωμο άντρα, με τατουάζ στο λαιμό να είναι αυτός που φέρει το «μοιραίο χτύπημα», ωστόσο αναφέρεται πως δεν υπάρχει «εικόνα» που να απεικονίζει τη στιγμή της επίθεσης, μια και λέγεται πως αυτή έγινε σε σημείο «τυφλό», όπου δεν υπήρχαν κάμερες.
Γεγονός που αν δεν είναι τυχαίο, σημαίνει πως αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση, ήξεραν πολύ καλά πότε και που έπρεπε να «χτυπήσουν».
Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει ευκρινέστατο οπτικό υλικό από τη στιγμή που ο 29χρονος δέχεται επίθεση με καδρόνι ή ρόπαλο από κάποιον αντίπαλο χούλιγκαν, αλλά αυτό είναι μεταγενέστερο της επίθεσης με το μαχαίρι.

Απαντήσεις και από το DNA

Την ίδια στιγμή, οι αρχές εξακολουθούν να λαμβάνουν δείγματα DNA από τους 105 συλληφθέντες, τα οποία συγκρίνονται με το γενετικό υλικό από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης.
Για αυτό τον λόγο και η ΕΛΑΣ θεωρεί κομβικής σημασίας τα αποτελέσματα από τη σύγκριση του DNA, καθώς μια πιθανή ταύτιση, είναι λογικό, να οδηγήσει σε άμεσες εξελίξεις.

Κοντά σε ασύλληπτους συνεργούς

Μαζί όμως με τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου, η ΕΛΑΣ «τρέχει» και μια παράλληλη έρευνα για ασύλληπτους συνεργούς των Κροατών χούλιγκαν.
Υπάρχουν αρκετές αναφορές και μαρτυρίες αστυνομικών από τη νύχτα των επεισοδίων, οι οποίες κάνουν λόγο για κονβόι 50 μοτοσικλετών στη Ριζούπολη μετά τη δολοφονία του 29χρονου.
Δεν αποκλείεται τα άτομα που επέβαιναν στις μηχανές να είναι Έλληνες οπαδοί, οι οποίοι ενδεχομένως να συνέδραμαν Κροάτες χούλιγκαν να διαφύγουν.

Διευθύνσεις σε Αμπελόκηπους, Μαρούσι

Απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με ασύλληπτους συνεργούς ή εμπλεκόμενους στα επεισόδια αναμένεται να δώσουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.
Σε κάποιο από αυτά φαίνονται υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το δρομολόγιο που έχουν κάνει από την Κροατία μέχρι το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και συγκεκριμένες διευθύνσεις σε Αμπελόκηπους και σε Μαρούσι που δεν αποκλείεται να αφορούν σε συνεργούς τους.
Συνεπώς είναι πολύ πιθανό, η έρευνα πέρα από βίντεο και φωτογραφίες, να φέρει στο φως της δημοσιότητας και περαιτέρω στοιχεία για το ποιοι ήταν αυτοί που προσκάλεσαν τους Κροάτες χούλιγκαν και ποιοι ήταν αυτοί που τους οργάνωσαν και τους καθοδήγησαν μέσα στην Αθήνα, με τελικό προορισμό τη γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης